Sustenabilitate

Formă

Forma geometrică utilizată la domurile Zenzia este cea de dom geodezic. Acest tip de structură a fost dezvoltată pentru prima dată de matematicianul şi inventorul R. Buckminster Fuller. El a creat domul geodezic din dorința de a oferi soluții constructive ușoare și extrem de rezistente.

Cuvântul „geodezic” provine din grecescul „geodaisia”, care înseamnă “împărţirea Pământului”. Design-ul se bazează pe principiile geodeziei, care este ştiinţa măsurării şi determinării dimensiunii şi formei Pământului. Practic domul este format din mai multe triunghiuri interconectate care formează o suprafaţă sferică, care oferă stabilitate, rezistență sporită la vânturi puternice și temperaturi extreme. Astăzi, domurile geodezice sunt utilizate într-o varietate de aplicaţii, incluzând case, sere şi spaţii pentru evenimente.

Veți regăsi la noi 3 tipuri de domuri cu diametre, suprafețe și înălțimi diferite, pornind de la 30mp la 75 mp

Eficiență energetică și cu impact redus asupra naturii

Energia necesară pentru încălzirea și răcirea unei dom este aproximativ cu 30% mai puțină decât într-o clădire convențională. Datorită formei, fluxul de aer din interiorul lui nu are colțuri stagnante, necesitând mai puțină energie pentru a circula aerul și a menține temperatura constantă.

Consum redus de resurse, prin utilizarea energiei regenerabile cât mai mult cu putință sau prin sprijinirea ecosistemelor ce ne înconjoară

  • Avem montate panouri solare pentru a reducerea consumului de energie din rețea;
  • La șemineele pe care le avem în recepție și spațiul comun utilizăm focare închise pentru a reduce consumul de lemn;
  • Utilizăm dispozitive electrice din clasa A+;
  • Bolierele electrice au instalate temporizatoare;
  • La chiuvete și dușuri sunt instalate dispozitive pentru economisirea apei;
  • Utilizăm apă din izvoarele locale și avem montate mai multe rezervoare pentru captarea apei de ploaie, pe care o utilizăm pentru irigarea grădinii și a livezii;
  • Pentru încălzirea la sobe este utilizat lemnului din pădurile înconjurătoare;

Întreg complexul de domuri și de altfel întregul areal de 4ha a fost construit și amenajat cu lemn și piatră locală, lucru care a ajutat la reducerea emisiilor din transport. Și mâncarea este tot de origine locală, ceea ce înseamnă că și mai multe emisii din transport sunt evitate. 

Biodiversitate

Credem că protejarea biodiversității este responsabilitatea noastră, a fiecăruia dintre noi. Prin activitățile propuse ne dorim ca oaspeții noștri să fie conștienți de frumusețea faunei și florei din jur și a nevoii de a proteja habitatele naturale. Vegetația este abundentă, ceea ce atrage păsări și insecte și ne aduce mai aproape de natură. Dorind să păstrăm natura neschimbată, de accea nu utilizăm insecticide, erbicide, fungicide sau îngrașăminte chimice.

Rezervă-ți geodomul astăzi pentru o experiență de neuitat

Sună-ne

0040732004004

Sau dă-ne un email

zenzia@glamping.ro